Yourway

Sistemul de educație și formare din România suferă de o lipsă majoră din perspectiva relevanței sale. Nicăieri pe parcursul lui nu oferă instrumente de orientare, de testare și de validare a aptitudinilor, preferințelor și competențelor personale. Multe cariere se aleg și se construiesc la întâmplare tocmai din acest motiv. Oamenii ajung să practice profesii despre care nu știu în prealabil mare lucru și despre care nu știu cum li se potrivesc de fapt. Când ajung să constate incompatibilități, unii persistă înspre o acomodare forțată, alții aleg un alt drum, un alt domeniu, dar tot fără o investigare profesionistă a posibilității de reușită.

În felul ăsta, succesul profesional ține mai degrabă de loterie decât de metodă. E preferabil să înlocuim hazardul cu măsurarea, să introducem un pic de precizie, o șansă pentru o alegere educată într-o privință care are mare nevoie de așa ceva. 

Acestei nevoi îi răspunde domeniul consilierii de viață și carieră. Împreună cu o bună prietenă și colegă de Erisma, Mihaela Feodorof (Feo), am înființat Yourway – Life & Career Counseling. Ne propunem să oferim un sprijin celor care vor să-și găsească un drum în viață (elevi, studenți) și celor care vor să-și găsească un drum mai bun în viață (angajați, antreprenori). 

Feo are o experiență de peste 12 ani în sistemul bancar, timp în care a angajat, evaluat și consiliat pentru progresul în carieră câteva mii de persoane, în perioade de toate felurile; și de expansiune, și de stabilitate, și de restructurare. I-au trecut prin mână oameni pentru poziții de juniorat precum și de middle sau top management. Are experiența necesară, talentul potrivit și certificarea internațională pentru instrumentele pe care le folosim.

Ne ocupăm atât de evaluarea persoanelor în momentul în care se află, cât și de o consiliere ulterioară pentru ca persoana evaluată să-și poată atinge obiectivele pe care și le propune. Lucrăm pentru persoane care vor mai mult de la viață și pentru organizații care vor să înțeleagă mai bine ce oameni se potrivesc cel mai bine, unde și de ce. Un bun management al talentelor este foarte util în orice punct de dezvoltare al unei companii.

Avem instrumente de măsurare și evaluare și pentru un segment care e în afara interesului firmelor, însă e de maxim interes pentru familiile angajaților: copiii și adolescenții. Colaborăm cu psihologi atestați și aplicăm instrumente specializate pe două categorii de vârstă: 8 – 14 ani și 15 – 18 ani. Sperăm să putem ajuta în acest fel copiii și tinerii să-și aleagă o carieră care să se potrivească în primul rând cu ei, cu personalitatea și înclinațiile lor, mai degrabă decât cu proiecțiile părinților, presiunea grupului sau meseriile la modă.

Am început de curând și o muncă de consiliere gratuită cu asociații studențești (CROS, AIESEC, ASER) din dorința de a-i ajuta pe câțiva dintre liderii lor să-și găsească și să-și pună la treabă, cât mai rapid, punctele forte. Să poată împărtăși altora din puterea lor și să poată învăța de la alții cum să-și întărească ariile deficitare.

Mă bucur mult să fac echipă cu Feo în acest proiect. Am plecat amândoi la drum din convingerea că oamenii merită să se bucure cât mai mult de viața lor și că nivelul de împlinire al fiecăruia depinde consistent și de calitatea alegerilor profesionale pe care își clădește viitorul.