Cultura business-ului

Pentru mine, ziua de luni a fost una foarte importantă. A însemnat întoarcerea în postura de antreprenor de dezvoltare. Am mai urmat calea asta între 1992 și 2005 creând și aducând pe prima poziție în piața de cercetare de marketing compania GfK România.

Apoi însă mi-am îngăduit luxul unei perioade lipsite de grijile expansiunii și ale luptei pentru cote de piață. Am ales calea unei consultanțe individuale pe parcursul căreia m-am putut ocupa felurite proiecte și experiențe interesante, pentru clienții mei sau pentru propria mea curiozitate. Mi-am completat înțelegerea felului în care brandurile și oamenii comunică și relaționează. M-am împărțit între Brandivia și Asociația Erudio. Asta mi-a îmbogățit perspectiva, însă mi-a grăbit și nerăbdarea de a o fructifica la o scară mai mare.

Planetele s-au aliniat și, spre sfârșitul anului trecut, m-am întâlnit cu Robert Braun, fondatorul companiei B&P Braun & Partners din Ungaria, cu care am încheiat un parteneriat, asociindu-ne în compania B&P Brandivia. Pe 1 februarie am lansat public acest parteneriat și ne-am poziționat în piața de comunicare din România. Puteți găsi detalii pe site-ul B&P Brandivia sau, mai pe larg, in emisiunea Rețete anticriză, cu Dan Apostol, din 01.02.2010 de la The Money Channel:

A fost o zi cu multe bucurii și multe emoții. Am comunicat în media și am evaluat reacțiile ei. Ce-a fost mai ușor a trecut :). Acum începe munca: întâlniri, contracte, sediu, angajări, proiecte, împliniri, greșeli, învățăminte, toată partitura businessului alert.

Sper să găsesc rapid și echilibrul pe care mi-l doresc între noul business și scris. Pentru că voi ați devenit foarte importanți pentru mine. Pentru mine, indiferent de business-urile mele. E o relație la care țin mult și pe care vreau să o păstrez.

În semn de mulțumesc, vă invit la o lectură savuroasă aici. De talentul și charisma autorului textului, domnul Andrei Pleșu, vă veți putea bucura și pe 11 februarie, la Întâlnirile Erudio, unde va avea o expunere cu tema “La ce (mai) e bună cultura?”. Eu abia aștept să mai aflu niște răspunsuri în plus.