Guvernule, te rog, nu ne ajuta!

Aud că guvernul Boc pregătește pentru septembrie “o serie de măsuri” pentru stimularea economiei. Eu sunt un mic antreprenor din economia asta și aș vrea, dacă se poate, să rămân nestimulat. Nestimulat de guvern, vreau să zic. La cât de greu merg lucrurile în economia din care guvernul a demonstrat că nu înțelege nimic, stimularea asta o să fie ultima. Ne termină sigur.

Guvernul României are o calitate. E consecvent. De fiecare dată cand vrea ceva, iese altceva. Când vrea să simplifice lucrurile, le complică. Când vrea să scurteze termene, ele devin mai lungi. Când vrea să facă economii, iese mai scump ca înainte. Așadar, oferta asta de ajutor mă sperie teribil.

Guvernule, îți promit că dacă nu ne ajuți, o să ieșim mai repede din criză, și o să dăm mai mulți bani la bugetul tău. Dacă vrei, n-o să mai depunem situațiile financiare lunar, ci săptămânal. Tot pe dischete (pentru cititorii mai tineri astea sunt niște suporturi de date pătrate din era timpurie a calculatoarelor, de pe vremea monitoarelor alb-negru; nu se mai folosesc nicăieri în lume, decât în România), și tot însoțite de câte 2 kilograme de tabele, declarații și situații, fiecare. Îți dai seama ce activitate o să fie, atâta lume pe drumuri în fiecare săptămână; un furnicar, nu altceva!

Am citit în presă că ne împrumutăm, ca țară, cu 2 milioane de euro pe oră. Deci, România nu prea stă pe picioarele ei. Dacă ai fi tu, guvernule, atât de amabil să n-o mai ajuți atâta și să te dai la o parte dintre picioarele ei, poate s-ar ridica, săraca, și ar începe să muncească și pentru ea, nu numai pentru ăia cu bani la care o împrumuți tu cu ora. Că proastă nu e, dar nu mai face față la atâta ajutor din toate părțile.

Uite, guvernule, ca să nu zici că nu ofer și soluții, îți fac o propunere decentă. Fă un referendum în care să votăm ca toți membrii tăi să încaseze salarii de 100.000 de euro pe lună cu condiția să nu facă nimic. Da’ nimic. Stană. Lemn. Marmură nu, că e conflict de interese. Cum face unu’ ceva, cum zboară din guvern. Toți am avea de câștigat. Voi mai mult, noi mai mulți.

Dacă ai o idee mai bună, guvernule, te rog să nu mă suni. Scrie la tine pe site, că citesc acolo. Dar accept orice, numai să nu ne mai ajuți. Dacă mai vrei și altfel de taxe decât pe înmormântări de cetățeni și închideri de firme, adoptă sloganul ăsta: “Să vă ajutați bine!”.
S-ar putea chiar să te mai votăm o dată. Ca niciodată!