Vești bune

Deși vremea e gri, vremurile mi se arată în culori mai calde. De curând am descoperit cel mai bun post de muzică de ascultat în România – RockFm. Vă spun și frecvența, 100.6 pentru București, pentru că n-o găsiți nici pe site-ul lor, nici pe pagina de facebook. Fiecare melodie e o bucurie și nu e întreruptă de niciun dj în pană de inspirație sau deficit de inteligență. Nu știu cine se ocupă de playlist-uri dar o face perfect pe gustul meu. Dac-ar face și o televiziune de știri, aș strânge donații pentru o statuie.

Am mai descoperit în vacanță o carte excelentă – Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr, a lui C.S. Lewis și un serial care mă ține lipit de laptop în fiecare seară – Lie to Me, cu Tim Roth în rolul principal și o echipă de actori excelenți în jurul lui. Toți, experți în depistarea minciunilor prin descifrarea microexpresiilor faciale și a semnalelor nonverbale ale trupului.

Apropo de minciuni, contrar tuturor așteptărilor, am prins vești bune și dinspre guvernanți. În plus față de adoptarea noii legi a educatiei, am citit zilele trecute despre două… nu știu cum să le zic. Nu sunt inițiative, ci acceptări din partea guvernului Boc a două ințiative lăudabile. Una e a Băncii Mondiale, pentru formarea unui “cap limpede” al guvernului, după model englezesc, care să se ocupe de prioritățile și strategia pe termen mediu și lung a României. Detalii aici.

Cealaltă aparține Amcham și Consiliului Investitorilor Străini, pentru înființarea Consiliului Consultativ Fiscal cu rol în rescrierea Codului Fiscal. Detalii aici. Să fie asta mintea de pe urmă a guvernului sau un nou exercițiu de imagine început bine și terminat prost? N-am reușit să-mi dau seama după fețele lor.

Nu în ultimul rând, am depășit 1.000 de prieteni pe facebook. Nu știu exact ce să fac cu ei, dar sentimentul e plăcut :).