Despre mine

Am 47 de ani și i-am trăit pe toți intens. Am o soție minunată, modelul meu de bunătate și frumusețe – Liana -, doi băieți studenți, Andrei de 19 ani și Mihai de 18, și o fetiță, Selona, născută în ianuarie 2013. Încercăm să facem cât mai multe lucruri împreună. Restul timpului mi-l ocup cu proiectele de business și de educație în care sunt implicat și care acoperă două dintre pasiunile mele – oamenii și organizațiile.

Îmi place să înot, să văd lumea și să fac fotografii. Uneori scriu pe blog. Ceva mai des pe Facebook.

Dacă cineva e interesat și de detaliile mai tehnice ale parcursului meu, le poate găsi mai jos.

Educație academică

Am absolvit liceul în Ploiești în 1988 și am intrat la ASE, în București, în 1989. Aici am brevetat modelul 3 in 1 în spațiul academic. În toamna lui ’89 am început cursurile la Facultatea de Economie a Industriei, Construcțiilor, Transporturilor și Telecomunicațiilor care s-a transformat în 1990 în Managementul ICTT, din care mai apoi s-a desprins Facultatea de Economie Generală, pe care am absolvit-o în 1994. Când am intrat la facultate a fost cea mai fericită zi din viața mea. Când am terminat-o, aia a fost cea mai fericită zi. Ulterior, am avut norocul să am motive mult mai bune de fericire în viață.

După facultate am făcut armata, 6 luni, la Bacău. O trec la educație academică pentru că, pentru mine, armata a însemnat o școală cel puțin la fel de importantă ca facultatea.

În 1997 m-a apucat iar dorul de școală și am început cursurile programului ASEBUSS de Executive MBA coordonat de Școala de Afaceri a Universității Washington, din Seattle, în colaborare cu Școala Post-Universitară de Afaceri Româno-Americană, program pe care l-am absolvit în 1999.

Experiență profesională

În 1992, în anul III de facultate, am fost cooptat de către doi parteneri americani și doi români la înființarea și conducerea uneia dintre primele companii private de cercetare de piață din România – “Research Team Romania – RTR”.

În 1996 am vândut firma Grupului GfK AG, cu sediul la Nuremberg, în Germania, care era, ca mărime, a cincea firmă din lume în domeniu. Am continuat să conduc GfK România până în primăvara lui 2005 când m-am hotărât să mă retrag. În 2005 firma avea o cifră de afaceri de peste 2.5 milioane Euro și 45 de angajați. În 2015, GfK România a realizat o cifră de afaceri de 20 milioane Euro cu 300 de angajați.

Între 2005 și 2011 am avut propria firmă, B&P Brandivia, prin care am oferit consultanță în branding și strategie.

Din 2012 lucrez, împreună cu un bun prieten și partener – Adrian Stanciu -, în compania de consultanță Wanted Transformation, specializată în procese de transformare organizațională, de echipă sau individuală. Mai multe detalii, aici.

Din 2013 predau cursul “Leading with a Story” la programul de Executive MBA al Maastricht School of Management din București.

În septembrie 2015 au început la București cursurile primei facultăți de antreprenoriat din Sud-Estul Europei, The Entrepreneurship Academy, între ai cărei membri fondatori mă număr.

Experiență în diferite organizații

În 1990, imediat după revoluție, am fondat, împreună cu alți câțiva studenți entuziaști, AIESEC România, filiala românească a celei mai mari organizații studențești din lume (AIESEC = Association Internationale d’Etudiants en Sciences Economiques et Commerciales).

În anul 2000 am participat, ca membru co-fondator, la înființarea fundației “LEADERS România“.

În toamna anului 2005 am înființat, împreună cu alți trei prieteni, Asociația ERUDIO, o organizație care desfășoară programe de educație inovatoare, la granița dintre mediul cultural, de afaceri și cel educațional. În principalul ei program, Erisma – Leadership Creativ, am predat Vorbirea în Public între 2005 și 2012.

De ani buni ajut diferite organizații non-profit să-și clarifice viziunea, misiunea și strategia, fie din postura de membru al boardului, fie doar din cea de prieten sau donator. Între ele se numără AIESEC, Școala de Valori, ViitorPlus, CeReTeach for RomaniaMagiCamp,  Fundația Comunitară București sau Universitatea Alternativă.

Experiență internațională

Cea mai importantă experiență formativă am trăit-o ca membru AIESEC, în perioada 1990 și 1992. Am participat aunci la diverse întâlniri cu studenți străini, cursuri și seminarii internaționale ale organizației în Italia, Elveția, Franța, Austria, care mi-au deschis mintea și dorința de a construi.

În noiembrie 1998 am fost invitat să particip, cu expunerea “Privind în jurul nostru – prieteni sau adversari?”, la al 32-lea Congres Internațional “Cunoașterea și Reprezentarea Popoarelor din Europa Centrală și de Sud-Est”, organizat de Institutul pentru Întâlniri Culturale Central-Europene la Gorizia, în Italia.

Între septembrie 2001 și septembrie 2002 am făcut parte din programul ”Echipa de Excelență GfK”, în care am fost ales împreună cu alți 14 manageri din toată lumea pentru a redefini “Setul de Valori” (Corporate Values) al Grupului GfK.

În 2005, am devenit Eisenhower Fellow, fiind selectat între 25 de persoane din 25 de țări pentru a face parte din Multi Nation Program of Eisenhower Felowships. Timp de două luni am avut întâlniri în diferite orașe din SUA cu lideri din varii domenii (politică, lobby, organizații neguvernamentale, mass-media, afaceri) și am participat la diverse seminarii și conferințe cu scopul de a înțelege mai bine societatea americană, valorile ei, instituțiile sale fundamentale și modul în care ele generează și întăresc democrația participativă americană.

În timpul bursei mele, Chairman-ul fundației era fostul Secretar de Stat al SUA, Henry Kissinger. Actualul Chairman este fostul Secretar de Stat, Generalul Colin Powell.

Experiență politică

La începutul anului 2000 am inițiat un proiect politic, URR – Uniunea pentru Reconstrucția României, pe care l-am condus până la finalul lui, în 2005. A fost un partid al tinerilor neimplicați anterior în politică și dornici de o schimbare reală și profundă a felului în care se făcea politică în România. Am participat la alegerile locale și generale din 2004 însă cu rezultate sub așteptări. Resursele noastre financiare și umane insuficiente nu ne-au permis să ne putem pune în practică idealurile politice. În primăvara lui 2005 URR a fuzionat cu PNȚCD formând PPCD, în speranța creării unei forțe politice creștin-democrate. La puțin timp după fuziune, datorită diferențelor de opinie cu noii noștri parteneri, m-am retras din viața politică, împreună cu majoritatea membrilor URR.