O țară de nota 10×10
În cadrul unei emisiuni TV la care am participat ieri seară, Dan Apostol, de la The Money Channel, mi-a semnalat apariția unui articol în Money Express în care tema unei Românii de nota 10 e dezvoltată cu noi propuneri. Păcat că subiectul nu e de interes și pentru cei ce ar putea decide măsuri concrete care să ridice nota României. 2010 ar fi un bun an de început. Puteți citi articolul lui Dan aici .
Dr. LAZIN
2010, ianuarie 19 @ 10:11
ce rahat
Andreea Vasile
2010, ianuarie 19 @ 10:11
ieri am nimerit la o conferinta de presa ingrozitor de plictisitoare unde un secretar de stat de la ministerul economiei a citit, cuvant cu cuvant, 20 de slideuri. publicul avea, la randul sau, prezentarea in fata. si omul incerca sa ne explice noua ce-i cu inovatia si creativitatea. imi pare rau, dar eu cred ca toti cei care vor face ceva misto in tara asta o vor face separat de stat, de institutiile statutului, de initiativele statului s.a.m.d.
Dr. LAZIN
2010, ianuarie 19 @ 10:11
lemnaria e in floare la voi acolo; dati cu sac din Isarlik!
catalin
2010, ianuarie 20 @ 1:08
foarte frumos articolul lui dan dar poate toate aceste lucruri se vor intampla cand ajungem al 10 milioane de locuitori sau in 10 ani, sau cand vor muri 10 politicieni sau in multe alte conditii nici unele normale. sper ca romanii sa isi dea seama macar acum cand suntem pe acesta panta descendenta cu economia, gandirea si tot ce ne inconjoara (mai putin imprumuturile) . tind sa cred ca singura solutie pana la revolutie este doar creearea unei organizatii (partid) si care sa isi faca marketate ideile pentru viitor. cineva trebuie sa inceapa de undeva schimbarea pentru ca asteptand mereu pe altii e cam greu
vlad
2010, ianuarie 21 @ 1:52
„Într‑o țară de nota zece ar trăi numai cetățeni de nota zece.”
gesturi de nota zece intr-o tara de nota 5 (mrejele mediocritatii, efuimistic poate si asa):
mergi cu servetelul folosit sau cu un ambalaj 50, 100, 200 de m, in ciuda absentei oricarui cos de gunoi in raza ta vizuala. in cele din urma vei gasi unul.
fiecare secunda castigata in trafic printr-o depasire pe linia de tramvai sau contrasens inseamna tot atatea minute de intarziere la una din viitoarele intersectii din traseul tau.
un gest de politete intamplator poate insemna un zambet pe fata functionarului care interactioneaza cu un subaltern al sotiei sefului tau. poate avea o finalitate materiala sau pur si simplu poate salva un pluton intreg din neuronii tai.
lista e infinita.
este mai tot timpul frustrant, este mai tot timpul aparent anti-lucrativ, este mai tot timpul aproape jenant (in acest amalgam de valori/nonvalori).
eu politicieni nu pot sa schimb decat prin vot (sau nici macar asa). am vre-o 4 ani la dispozitie in care, pe langa a-mi rafina urmatoarea alegere, pot incerca sa-mi inving frustrarile in mici gesturi care, pana la compania fabuloasa pe care o voi intemeia, pana la spitalul impecabil pe care il voi construi samd, conteaza, mai mult poate decat orice alta actiune a mea.
nu am fost la ultimul vot si depasesc uneori pe linia de tramvai. dar incerc sa acced la nota 10 ca cetatean. e un drum pe care, daca sunt sincer cu mine, nu imi pune nimeni nici o piedica
in fata tuturor imposibilitatilor, faptul ca o astfel de atitudine poate fi adoptata ma face sa simt si jena, nu doar revolta in fata realitatilor contrapuse in acest demers public despre o tara de nota 10. da, ader cu toata fiinta la astfel de initiative.dar chiar ader?
un fel de somer.
O Noua Romanie
2010, ianuarie 21 @ 7:15
Mda, putin utopi, dar cu siguranta foarte frumos…ar fi frumos, as vrea sa traiesc intr-o Romanie de 10X10!
Numai bine,
NR