Care va fi Adevărul?

De curând, ziarul Adevărul s-a repoziționat ca o publicație care nu va mai trata deloc subiecte politice. Curajoasă și interesantă mișcare. Prin succesul sau insuccesul acestei ințiative vom afla cât de mare e masa celor care s-au săturat/scârbit cu adevărat de interminabilele și sterilele conflicte politice de la noi. Deci câți pot trăi fără ele.

Eu sper să fie cât mai mulți. Pentru ca, pe baza lor, Adevărul să dea tonul unei noi mișcări în spațiul public românesc, aceea a recuperării vieții oamenilor obișnuiți din marasmul insalubru al flecărelilor politice cotidiene. Cred că mulți am putea avea o viață mult mai frumoasă dacă ne-am regăsi preocupări și interese desprinse de politică.

Nu va fi usor, după atâția ani în care supradozele zilnice au creat o dependență generalizată. Dar cred că merită încercat. Am deveni o națiune mai sănătoasă la cap, mai zâmbitoare și mai civilizată. Și poate că din ea ar putea apărea o generație nouă de politicieni, mai cu simțul măsurii și al realității. Adică mai adevărată.